Food from the forest: ស្លឹកព្រិច

DSCN1427ស្លឹកព្រិច (ណ្ហាព្រូច)

ស្លឹកនិងផ្កាព្រិចជាផ្នែកដែលត្រូវបាន​គេយក​មកចម្អិនធ្វើអាហារ។វាអាចប្រមួល​ផលបាន​នៅរដូវប្រាំងហើយវាអាចស្វែង​រកវាបាននៅ​តាមតំបន់ជ្រលងភ្នំ។បច្ចុប្បន្ន​ស្លឹក​ និងដើម​ព្រិច​​​ស្ថិតនៅក្នុង​ស្ថានភាព​កម្ររ។ ស្លឹកព្រិចអាចបេះ​វា​បាន​​ដោយប្រើ​ដៃ​​​ ឬប្រើកាំបិត​កាប់។​ស្លឹកព្រិចក៏អាចបេះ​យកមករក្សា​ទុកដើម្បី​យក​មក​​បរិភោគ​ថ្ងៃ​ក្រោយបានដែរ​ដោយយើងគ្រាន់តែ​យក​វាមកហាលទុក​ក្នុងម្លប់ទៅជាការ​ស្រេច។​​ ខាងក្រោមនេះ​គឺជាការ​បង្ហាញ​ពីអត្ថប្រយោជន៍​​​​​​របស់ស្លឹក និងផ្កាព្រិច ក្នុងការយក​មកឆ្នៃធ្វើជា​ម្ហូប​អាហារ និងរបៀបនៃការស្លរ។

សម្លរម្សៅ

គឿងផ្សំៈស្លឹកនិងផ្កាព្រិចម្ទេសអង្ករត្រាំទឹកគល់ស្លឹកគ្រៃស្លឹករ៉ាញ៉ាវ​អំបិលប៊ីចេងសាច់ឬត្រី។

–  របៀបធ្វើៈដំបូងត្រូ​វដាំទឹកជាមុនសិន   ហើយបុកអង្ករជាមួយគល់​ស្លឹក​គ្រៃនិងសឹ្លករ៉ាញ៉ាវ។នៅពេលទឹកពុះយើង​បង់ម្ទេសស្លឹកព្រិចចូល​ក្នុង​ឆ្នាំងហើយ​រង់ចាំរហូតដល់ឆ្អិនទើបយើងដាក់ម្សៅនិងសាច់ចូល​រួចដាក់អំបិលប៊ីចេងនិងភ្លក់ទៅតាមរសជាតិដែលចូលចិត្តជាការស្រេច។

ទិន្នន័យដើម៖ ឈ្មោះ ប្រាម សំអាន ភេទស្រី អាយុ ៣៣ឆ្នាំ រស់​នៅភូមិដេអេចុងផាង ឃុំពូជ្រៃ ស្រុកពេជ្រាដា ខេត្តមណ្ឌលគិរី

Advertisements
This entry was posted in Exhibitions. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s